DSCF5215.jpg
 

Odins Lomme

 

Odins Lomme er Københavns første lommepark på ydre Nørrebro. Det lille parkrum bidrager med et eksempel på, hvordan man i dansk kontekst kan indarbejde små, offentlige grønne åndehuller i den tætte by. Odins Lomme er en grøn oase, som udtrykker den balance mellem orden og vildskab, der er at finde på Nørrebro. Den er lokalområdets mødested og en pause fra byens pulserende liv. Gennem dialog og workshops har borgere og brugere af området været aktive aktører i udarbejdelsen af projektet.

Lommeparken er hævet som et dæk i beton, der refererer til byens struktur. Et stærkt grønt og frodigt element bryder igennem den hårde flade og skaber ramme for hverdagens uformelle ophold. Samtidig har bruddet et teknisk formål som recipient for lokal afledning af regnvand. Regnvandet ledes fra den belagte flade til det grønne brud, hvorfra det nedsives i beplantede muldbede. Beplantningen er nøje udvalgt, så bruddet kan fungere som regnbed, der kan optage vand fra kraftige regnskyl til langsom nedsivning.

Lommeparken demonstrerer et eksempel på, hvordan en teknisk løsning bliver et designparameter, hvor lokal afledning af regnvand integrerer funktion og æstetik i lommeparkens bærende arkitektoniske greb; det spirende brud i betonfladen.

Vi har arbejdet meget bevidst med adfærdsregulerende elementer, så der er et naturligt flow i, hvor de forskellige brugere søger hen i parken. Vi har anvendt robuste materialer og modstandsdygtige beplantninger, som danner en samlende ramme for forskellige anvendelsesmuligheder. Odins Lomme har således plads til både bænkfolket, forbipasserende og børnefamilier, der kan trække ind fra gaden til ophold og en pause i lommeparken.

 

 

LOKALITET: København N
BYGHERRE: CPN, Københavns Kommune
YDELSE: Projektforslagskonkurrence, projektering, fagtilsyn
PÅBEGYNDT: 2010
AREAL: 1700 m²

 
 
DSCF5194.JPG
DSCF5228.JPG