Amager Fælled Skole

 

Børnene på Amager Fælled Skole ønskede sig en skov. Københavns Kommune ønskede sig skolegården, som en integreret del af byen. Vi har vendt vrangen ud på den klassiske skolegård og inviterer byen ind.

Vi arbejder bredt med funktionalitet og skaber rum, der kan bruges til flere formål og på alle tidspunkter i af døgnet. Vores vision er at bringe flere brugergrupper sammen og forhåbentlig opnå en øget tolerance for mennesker, som ikke ligner os selv.

Skolegården er en bypark med sportsaktiviteter i randen og en byskov i midten. Aktivitetszonen er skolens ansigt mod byen. Den gør skolen til et genkendeligt sted, med en særlig identitet, der både åbner op og skærmer af på samme tid.

Byskoven i midten af skolegården består af et væld af nye store træer plantet i hævede grønne skovsøer. Her kan man gå på opdagelse både nede på jorden og oppe mellem trækronerne.

Læs FAOD:s artikler om projektet:

 

 

Lokalitet: Sundholmsvej, København
Bygherre: Københavns Kommune
Arkitekt: Nord Architects
Ingeniør: MOE a/s
Rådgivningsform: Totalrådgivning
Rådgiverrolle: Totalrådgiver
Entrepriseform: Hovedentreprise
Entreprisesum: 11 mio. Dkr
Areal: ca 1,5 ha
År: 2015