Göteborg Plads, Nordhavn

 

Forestil dig en solrig plads ved kajen, hvor du kan bade og nyde udsigten over Københavns havneforløb, og stadig være midt den nye, moderne bydel Nordhavn.
 
Visionen er at skabe en plads som kombinerer råheden fra det oprindelige havnemiljø i Nordhavn, med elegancen i det nybyggede. En plads som fungerer til både det daglige ophold, og til små events såvel som større arrangementer.
 
Vi har skabt et urbant byrum, lige under de store siloer i Nordhavn. Byrummet er opbygget af et grid af kæmpefliser, hvor syv store betonbakker vokser op af fladen. Bakkernes størrelse og irregulære, bløde former er med til at nedbryde den ellers store og åbne plads til en mindre og mere menneskelig skala.
På grund af betonens mørke pigment og tilslag af granit, bliver bakkerne opvarmede af solens stråler. Deres formsprog og materialitet gør dem behagelige og inviterende. Man får lyst til at røre ved dem, cykle på dem, solbade og sidde på dem.
 
De rå overflader i beton danner en kontrast til de elegante, gyldne cykelstativer, der er specialdesignede til pladsen. De fungerer som skulpturelle lyselementer på pladsen, som om dagen reflekterer solens stråler. Den indbyggede belysning fremstår de endnu mere gyldne, når mørket falder.
 
Göteborg Plads er en af de centrale samlingssteder i det nye Århusgadekvarter i Nordhavn. Bydelen rummer 3000 nye beboere og 6500 nye arbejdspladser.

 

 

Lokalitet: 2150 Nordhavn
Bygherre: By & Havn I/S
Arkitekt: SLETH, COBE
Ingeniør: MOE a/s
Entreprenør: Barslund
Rådgivningsform: Projektering
Entrepriseform: Totalentreprise
Entreprisesum: 130 mio.kr
Areal: 6000 m2
År: 2015