Mimersparken

Mimersparken på Nørrebro er udnævnt som én af Københavns gemte perler, af dagbladet metroxpress:

“Et af byens nyere åndehuller er skudt frem midt på det tætbebyggede Nørrebro, og her kan du lade op på fodboldbanen eller i lidt mere afslappede mode på en bænk med græs under fødderne.” (metroxpress, 15. april 2015).

 

Mimersparken er anlagt på det gamle DSB anlæg og er udført som led i Københavns Kommune’s vision om revitalisering af Nørrebros ydre egne.

Mimersparken strækker sig over et 4 ha stort areal og danner ramme for både naturprægede og urbane aktiviteter og rekreative oplevelser.

Mimersparken er bemærkelsesværdig,  grundet dens farverigdom og aktivitetsmuligheder. Parken præsenterer et bredt oplevelseskatalog, som indeholder både rekreative nturprægede oplevelser langs den organiske vestlige kant samt flere forskellige aktivitetsmuligheder i form af leg, street sport, klassiske sportsfaciliteter, som fodboldbaner, samt moderne fitnessstationer, opholdspladser m. grill mm. samt stipassager af forskellig art.

Parkens centrale del præges af det store klatresystem, som viser historiske spor af jernbaneanlægget og som signalerer Nørrebros store farverigdom.

 

 

Lokalitet: Borgmestervangen 11, 2200 København NV
Bygherre: Københavns kommunse & Real Dania
Kontaktperson: Sanna Gaarde Nielsen, projektleder
Ingeniør: Moe & Brødsgaard
Kunstner: Lars Pedersen
Entrepriseform: Hovedentreprise
Rådgiverrolle: Udarbejdelse af projektforslag og underrrådgivnig v. totalrådgivning. (Forprojekt af Peter Holst Arkitektur & Landskab).
Anlægssum: 25 mio. Dkr.
Areal: 4 ha
År: 2013

 

I lørdags dannede Mimersparken super hyggelige rammer for filmvisning under åben himmel i forbindelse med CAFx @copenhagenarchitecturefestival. 🎥🌿🌾 Mimersparken på Nørrebro er tegnet af Thing Brandt Landskab i samarbejde med MOE. Parken er anlagt på det gamle DSB-areal og er udført som et led i Københavns kommunes vision om revitalisering af Nørrebros ydre egne. Parken stod færdig i 2013, og indeholder både rekreative naturprægede oplevelser samt street sport, fitnessområder og opholdspladser af urban karakter. Parken blev udnævnt som “Byens hemmelige perle” af MetroXpress i 2015. Vi er så glade for at vores projekter bidrager til at skabe fællesskaber i byen! ❤️#byrumforalle #copenhagenarchitecturefestival #cafx #mimersparken #byliv #mitkbh #openair #fællesskab #deldinby #thingbrandtlandskab #tblsteder Repost: @copenhagenarchitecturefestival

A post shared by Thing Brandt Landskab (@thingbrandtlandskab) on