Mimersparken

Mimersparken på Nørrebro er udnævnt som én af Københavns gemte perler, af dagbladet metroxpress:

“Et af byens nyere åndehuller er skudt frem midt på det tætbebyggede Nørrebro, og her kan du lade op på fodboldbanen eller i lidt mere afslappede mode på en bænk med græs under fødderne.” (metroxpress, 15. april 2015).

 

Mimersparken er anlagt på det gamle DSB anlæg og er udført som led i Københavns Kommune’s vision om revitalisering af Nørrebros ydre egne.

Mimersparken strækker sig over et 4 ha stort areal og danner ramme for både naturprægede og urbane aktiviteter og rekreative oplevelser.

Mimersparken er bemærkelsesværdig,  grundet dens farverigdom og aktivitetsmuligheder. Parken præsenterer et bredt oplevelseskatalog, som indeholder både rekreative nturprægede oplevelser langs den organiske vestlige kant samt flere forskellige aktivitetsmuligheder i form af leg, street sport, klassiske sportsfaciliteter, som fodboldbaner, samt moderne fitnessstationer, opholdspladser m. grill mm. samt stipassager af forskellig art.

Parkens centrale del præges af det store klatresystem, som viser historiske spor af jernbaneanlægget og som signalerer Nørrebros store farverigdom.