Helsingborg Strandpromenade

Et gammelt jernbaneterræn er transformeret til et langstrakt aktivitets- og opholds byrum for alle byens borgere med restauranter, løbebaner, legepladser, petanguebaner og store trædæk med mulighed for solbadning laafholdelse af arrangementer såsom musikarrangementer, tango-lektioner mm.

 

Projektet består af en 3 km lang kyststrækning fra havnebassinet umiddelbart nord for Helsingborgs centrum. Målet er at give kyststrækningen en klar identitet, som byens borgere i deres bevidsthed vil sætte pris på og tage til sig.

 

Hovedgrebet er en bred promenade og en lav mur, der med sit svungne forløb binder strækningen sammen til en genkendelig helhed. Med promenaden som rygrad er det muligt at tillade en stor grad af variation i de omgivelser, som promenaden passerer igennem.

 

Offentlig adgang 24 timer i døgnet, 365 dage om året gør Strandpromenaden til en af byens åbne faciliteter. I projektet er der arbejdet bevidst med at skabe rammer, der er så fleksible at der tilbydes oplevelser såvel sommer som vinter, morgen – middag og aften. Et sted så robust, at det fungerer uanset om man er der alene eller sammen med hundredvis af andre mennesker.

 

Udover promenaden er der et 600 m langt trædæk til solbadning. Der er en langstrakt plads i beton med store træmøbler til ophold. Pladsen fremhæves om aftenen af effektfuld belysning fra master i træ, med referencer til bådenes master. Et stort trappeelement knytter promenaden og byen til sand-strand og badebro.