remisevænget-visualisering-20210617x.jpg
 
 

remisevænget
Afkoblingsprojekt skaber nye grønne vandveje og
rekreative uderum i Urbanplanen

 

Remisevænget blev bygget i 1960’erne - som en del af Urbanplanen og med datidens idealer for boliger og udearealer. Nu ønsker 3B at omdanne området til et bæredygtigt og attraktivt boligområde, der både danner rammen om et trygt og godt hverdagsliv for beboerne, og som inviterer resten af byen inden for. Vi har sammen med AI Ingeniører ansvar for afkoblingsprojektet, der samtidig bidrager til Københavns Kommunes strategi om en mere klimavenlig vandhåndtering.

Projektet i Remisevænget skal sætte et eksempel for fremtidige afkoblingsprojekter for KAB, som medfører større værdi i bebyggelserne. Med denne dagsorden har vi i tæt samarbejde med bygherre og det øvrige rådgiverteam udført Remisevænget som et pionerprojekt, hvor regnvandet er gjort synligt på terræn på en måde hvor regnvandsløsningerne føjer kvalitet til bebyggelsen og forbedrer områdets biodiversitet med flere grønne arealer og ny beplantning.

Afkoblingsprojektet er en kombination af overfladeløsninger og traditionelle løsninger under terræn. Hvor det er muligt, bliver overfladevand transporteret i synlige grøfter og render, samt forsinket i frodige regnbede og bassiner, hvorefter det opsamles i et regnvandssystem under terræn.

I et gennemtænkt samspil mellem teknik, æstetik og funktion har vi på én gang skabt LAR-løsninger og forbedret uderummene i bebyggelsens tre afdelinger med nye sociale funktioner omkring variationer af åbne render, grøfter og frodige bede. Vores fokus har været, at LAR-funktionerne – udover at håndtere regnvandet – skal skabe stemning, tryghed, lokal identitet og rekreative rammer om fællesskaber.

Samtidig har vi øget biodiversiteten ved flere steder at omlægge driften fra klippede græsplæner til naturprægede græsarealer samt ved at etablere regnbede med stauder og buske, der er gode for faunaen og som tåler skiftende vandstand. Parkeringsarealer er omlagt til grønne parkeringslandskaber, hvor nye træplantninger, vejbede og regnvandsgrøfter sænker farten og på sikker vis adskiller gående og kørende trafik.

Remisevænget er et eksempel på, hvordan et afkoblingsprojekt kan bidrage til klimasikring og bedre biodiversitet, samtidig med at det giver merværdi til beboerne i form af æstetiske og funktionelle løsninger, der forbedrer hverdagslivet i bebyggelsen.

LOKALITET: København S
BYGHERRE: KAB
SAMARBEJDE: AI Arkitekter & Ingeniører
YDELSE: Dispositionsforslag, hovedprojekt, fagtilsyn, beboerinddragelse
PÅBEGYNDT: 2019
AREAL: 180.000 m²

 
 
 
 
 
Diagram_Remisevænget3.jpg
 

Remiser
Mødesteder i Remisevænget får forskellige udtryk med let genkendelige beplantninger og karakterer.

 
Untitled-22.jpg

Kick-off
Projektudviklingen startede med en fælles kick-off, hvor vi sammen med bygherre og teamet har lagt retningen for projektets proces.

 
SKM_C36820031211360.jpg

Vandets vej
Vi gør vandet synligt i Remisevænget. Med tre overordnede koncepter for regnvandshåndteringen – et for hver afdeling i Remisevænget – understøttes de tre forskellige bygningsstrukturer og deres nære landskab.

SKM_C36820030614170_00.jpg

Det sociale
Vi omorganiserer uderummene med nye sociale funktioner omkring regnbede og grøfter. Vi fokuserer på at skabe stemning, tryghed og lokal identitet med LAR-funktioner.

SKM_C36820030615410_xx.jpg

Beplantning og terræn
Vi omlægger parkeringsarealer til grønne parkeringslandskaber, og laver rumskabende og rekreative rammer med LAR-funktioner. Herudover omlægger vi klippede græsplæner til naturprægede græsarealer, med henblik på forhøjet biodiversitet.