BRUGERINDDRAGELSE
For os er brugerinddragelsen vigtig for den holistiske forståelse af et sted – både fysisk, socialt og funktionelt. Vi anser brugerne som stedets ambassadører, med indgående kendskab til stedets potentialer og komplikationer. Vi tror på, at den sociale bæredygtighed spirer med den gode brugerinddragende proces, som hjælper mangfoldighed og fællesskaber på vej; i projektudviklingen og i det anlagte projekt.
Hvad består brugerinddragelse af, og hvad kan det bruges til?
I skabelsen af landskabsprojekter – hvad enten det er byrum, udearealer til boliger, parker, uddannelsesinstitutioner, legepladser eller kulturlandskaber – går vi op i at komme ud at møde brugerne og lytte til deres erfaringer, bekymringer og ønsker. Det er brugerne, som skal tage imod og indtage projektet. Med ejerskab følger også liv i uderummet, hvilket er med til at skabe tryghed.
Vi har erfaring med mange typer af inddragende brugerprocesser: Workshops, kaffesaloner, byvandringer, borgermøder, beboermøder, orienteringer, interview mm. Vi målretter altid inddragelsesprocessen efter målgruppe, projekttype og projektstade, og vi samarbejder ofte med andre rådgivere i processen; sociologer, etnologer, antropologer, kunstnere samt med boligsociale indsatser.
Brugerinddragelse er essentielt for udviklingen af et velfungerende projekt
Vi vægter brugernes læsning af stedet højt i vores projektudvikling – vores succeskriterie er, at brugerne kan se sig selv i projektet og dermed kærer sig om resultatet mange år frem i tiden. Det giver tryghed, mindre drift og længere levetid for de nye tiltag.
Vi samler op på inddragelsesprocesserne i en projektlog og vender løbende tilbage og kvalitetssikrer den røde tråd mellem brugerønsker og projektets udvikling. Samtidig er vi lydhøre overfor brugerne, da vi forstår, at der kan følge bekymringer med, når man lægger udviklingen af eksempelvis bolignære uderum i andres hænder.
For at nå ud til så mange brugere som muligt, benytter vi os af både skriftlig, mundtlig og visuel formidling, og vi fremlægger forskellige løsninger og forklarer hhv. kvaliteter, muligheder og konsekvenser.
Med outputtet fra inddragelsen fastsætter vi de konkrete tiltag, som bliver til robuste, realiserbare projekter, hvor brugerne kan genkende sig selv i det færdige resultat.
Kontakt os for at høre mere:
Marie Thing
Partner, landskabsarkitekt MDL
mt@thing-brandt.dk
40 38 22 32
Kathrine Brandt
Partner, landskabsarkitekt MDL
kb@thing-brandt.dk
30 64 33 36
BRUGERINDDRAGELSE I HØRGÅRDEN