UDVIKLINGSPLANER
Udvikling og omdannelse af by-, landskabs-, og boligområder er en langsigtet proces, der kan strække sig over flere år. Med en udviklingsplan hjælper Thing Brandt Landskab med at sætte retning for et område samt at fastholde visionen over tid, så I lykkes med at skabe dynamiske, robuste og forandringsparate landskaber og byer.
Udviklingsplaner udstikker de overordnede rammer for et område og sikrer realiseringen af dem
I Thing Brandt Landskab arbejder vi arbejder holitstisk og metodisk med udviklingsplaner, og vi forstår dialektikken mellem overordnede strategier og deres effekt i menneskelig skala.
En udviklingsplan kan rumme mange forskellige forhold: Strategiske, fysiske, æstetiske, trafikale, sociale, klima-, biodiversitets- og miljømæssige forhold samt økonomiske og markedsmæssige aspekter. I en udviklingsplan kan vi samtænker forholdene og sammenfatte dem til et overblik over stedets potentialer og mangler og til konkrete, fysiske tiltag. Udviklingsplanen kan også rumme forslag til organisatoriske og inddragende processer såsom strategier og udviklingsprincipper, designmanualer eller kataloger over konkrete fysiske greb.
Vi arbejder bevidst med stærke hovedgreb, der sikrer en rød tråd i projektet samt en enkelhed, som gør planen fleksibel. Vi ser dialogen mellem forskellige interessenter og aktører som essentiel for at kunne formulere udviklingsplanen så tydligt som muligt og for at sikre en langsigtet, strategisk og bæredygtig planlægning.
Når en udviklingsplan konkretiseres, består den typisk af fire spor: En strategisk plan, en fysisk plan, en økonomisk plan og en etape- og tidsplan.
Produktet, vi leverer til kunden, er oftest en rapport med beskrivende tekst, illustreret ved diagrammer, referencer og evt. planer samt visualiseringer, der kan fungere som et arbejdsgrundlag for de, som i fremtiden skal føre de affødte konkrete fysiske projekter ud i livet. Rapporten fungerer også som et formidlings- og kommunikationsværktøj, der beskriver perspektiverne i projektet, grundlaget for borger- og interessentdialog samt mulige investorer.
En udviklingsplan sikrer den gode udvikling af jeres by-, bolig- eller landområde
Vores tilgang til udviklingsplaner rummer stor loyalitet over for stedets fortid og nutid, samtidig med at vi udstikker en retning for nye funktioner for fremtiden. Et grundigt analysearbejde leder vejen til fremsynede koncepter, strategier og anbefalinger.
Udviklingsplanen er et redskab til at sikre, at et område udvikles i den rette rækkefølge, at der skabes sammenhæng og gode forbindelser på tværs af de enkelte byggegrunde, og at der skabes synergi mellem forskellige interesseforhold.
Udviklingsplaner i dialog med brugerne og lokalt forankret
Når vi arbejder med udviklingsplaner, ser vi den gode dialog med de fremtidige brugere som en forudsætning for en holistisk udvikling af by-, landskabs- og boligområder. Vi gør en dyd ud af at inddrage borgere og brugergrupper og omsætte den lokale viden til konkrete tiltag, som borgerne kan se sig selv i.
For at sikre det bedste resultat, arbejder vi ofte sammen med forskellige aktører – eksempelvis Naturstyrelsen og fredningsmyndigheder eller lokale aktører som foreninger, borgere eller erhvervsdrivende. Når det er relevant i forhold til den konkrete udviklingsplan, inddrager vi forskellige fagligheder såsom arkitekter, ingeniører, antropologer/etnologer, sociologer, økonomer, rådgivere indenfor kulturhistorie, biodiversitet, idræt mv. i et stærtk og tillidsbaseret samarbejde.
Kontakt os for at høre mere: